Vacature

Ondersteuning gezocht!

Ben jij een gedreven en servicegerichte professional die graag het verschil maakt in een dynamische omgeving? De NPB zoekt twee bestuursondersteuners (2 x 24 uur per week) om ons team te ver­sterken en onze bestuurders optimaal te ondersteunen.


In deze functie geef je secretariële, orga­ni­sa­torische en administratieve onder­steuning aan de (hoofd)bestuurders van de NPB. Jij weet te ontzorgen en te faciliteren. Je ondersteunt samen met collega’s meerdere overleg­structuren, waaronder de bondsraad, het hoofd­bestuur, het voorzittersoverleg, het dagelijks bestuur, de Coöperatie Huis voor Veiligheid en eventuele tijdelijke commissies.


Je zorgt voor de voorbereiding en afhandeling van de vergaderingen en je beheert de actie- en besluitenlijsten. Je onderhoudt interne en externe contacten. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van bestuurlijke processen en het maken van planningen en afspraken.


Daar staat een salaris tegenover tussen €2.953 en €3.831 (schaal 8, cao FNV-organisaties, op basis van een dienst­verband van 35 uur), 140 uur wettelijk verlof en 88 uur bovenwettelijk verlof per jaar (bij een dienstverband van 35 uur). Ook bieden we een goede pensioen­regeling en vakantiegeld en een dertiende maand (allebei 8,33% van je jaarsalaris).


Belangstelling? Stuur dan uiterlijk maandag 20 januari een reactie naar Jamil Loukili, het hoofd van onze afdeling Ondersteunende Diensten.

Alle vacatures

 Themamiddag

Diversiteit

Op woensdag 19 maart presenteert de NPB een leerzame bijeenkomst over het thema Diversiteit, inclusie en gelijk­waardig­heid. Interessante sprekers en workshops, gevolgd door een iftar. Deelnemers zijn vanaf 12:30 uur welkom. Het programma begint om 13:00 en duurt tot ongeveer 18.15/18:30 uur. Daarna volgt vanaf 19.05 uur de iftar. LET OP: de middag is alleen bedoeld voor NPB-leden en het aantal plaatsen is beperkt.


De middag begint met een lezing door Sinan Çankaya, cultureel antropoloog en schrijver, gepromoveerd op een onder­zoek naar diversiteit binnen de politie (Buiten veiliger dan binnen, 2011).


Daarna kunnen deelnemers meedoen aan drie workshops.

  • Van privileges naar tools (35 plaatsen): leer hoe je jouw invloed effectief kunt inzetten op een manier die bij jou past. Een workshop door Nadine Ridder.
  • Met andere ogen (12 plaatsen). Met deze VR-workshop over inclusie en uitsluiting reflecteer je op je eigen perspectieven, ervaringen en ideeën. Via VR krijg je te maken met confronterende dilemma’s. Zo creëer je samen je collega’s een inclusieve werkomgeving.
  • Leiderschap en omgaan met vooroordelen (50 plaatsen). Een workshop door Barbara Bos.

Aanmelden

 ARAG

Veiligheidspolis

Met ingang van 1 januari 2025 houdt de ARAG Veiligheids­polis op te bestaan. Reden: om deze verzekering kosten­dekkend te krijgen, zou de premie vanaf volgend jaar met dertig procent moeten stijgen. In plaats daarvan krijgen alle houders van een Veiligheidspolis een alternatief aan­geboden: ARAG Uitgebreid Verzekerd – Politiebonden.


De nieuwe polis biedt een ruimere dekking, waaronder extra modules zoals Consument & Verkeer, Wonen en Familie. Daar staat tegenover dat de premie maximaal twintig procent hoger ligt dan de voormalige premie van de Veilig­heids­polis. Deze premieverhoging kan ook nog lager uit­vallen bij het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Dat levert namelijk extra pakket­korting op.


Over de exacte hoogte van hun nieuwe premie ontvangen de huidige houders van een Veilig­heidspolis in januari informatie. Na ontvangst kan deze nieuwe polis nog binnen een maand na de ingangsdatum opgezegd worden. Je hoeft dus niet per se in december al een beslissing te nemen over het accepteren van de nieuwe polis­voorwaarden.


Wil je toch al voor de jaarwisseling opzeggen, dan kan dat ook. Op grond van artikel 7:940 lid 4 Burgerlijk Wetboek heb je het recht om de verzekering per 31 december 2024 op te zeggen, aangezien de wijziging nadelig kan uitvallen door de hogere premie. Dit is een aanvulling op de standaard opzegtermijn van één maand.


De NPB heeft via FNV LEDEN­VOORDEEL een interessant alternatief in de aanbieding: aanvullende rechtshulp bij privéproblemen via Univé.

Lees meer

 Drie doeners

Voorgoed weg

Dit najaar zijn de NPB in drie weken tijd drie geliefde collega’s met een groot vakbondshart ontvallen, onder wie twee ereleden. Op dinsdag 22 oktober overleed Jan Dirk van Oostaijen (75 jaar), negen dagen later Harry van Rijn (75 jaar) en vijftien dagen later Agnes Boezen (foto boven) op slechts 62-jarige leeftijd.

De NPB publiceerde op zijn website en via de sociale media uitge­breide her­denkings­artikelen over deze trouwe bond­genoten. Dat leidde tot vele geschokte en bedroefde reacties. Het was duidelijk dat de vele tientallen jaren dat zij zich vanuit de NPB uit volle overtuiging hadden ingezet voor de belangen van politie­medewerkers – individueel en collectief – op de werkvloer niet on­op­gemerkt waren gebleven. Nog maar een jaar geleden waren Harry (foto) en Jan Dirk nog duidelijk aanwezig op de ALV in Baarn en zagen we Harry weer als vanouds achter de interruptiemicrofoon opduiken om het bestuur een vraag te stellen of ergens op te wijzen.

De betreurde collega’s waren alle drie doeners. ‘Langs de kant staan helpt niet,’ vertelde Jan Dirk (foto) in 2020 aan het NPB-bondsblad. ‘Als je iets wilt bereiken of gedaan wilt hebben, dan moet je er zelf wat voor doen. Dat is op alle terreinen zo. Als er een criminele zaak opgelost moest worden, dan moest ik er zelf op uit. Achter je bureau blijven zitten wachten was er niet bij. Actie was nodig. In het vakbonds­werk is het niet anders. Niets komt zomaar goed.’

IM Dirk Jan van Oostaijen

IM Harry van Rijn

IM Agnes Boezen

Tekst Dick Harte | foto's: Frank Zwinkels NPB-archief